Scroll Top
Grote Waard 22, 2675 BX Honselersdijk, Zuid-Holland, Netherlands

Nieuws

‘Altijd ruimte voor jongeren in ons bedrijf’

Een goede opleiding is voor iedere werknemer van belang. Zeker als  je net van school komt  De bedrijven in de isolatiebranche hebben dat goed begrepen en zich verenigd met een eigen opleidingstraject. “Ons werk is niet moeilijk, maar vraagt wel kennis van zaken. Waar kun je dat dan beter leren in een opleiding die volledig wordt ondersteund door het bedrijfsleven?”, vraagt John de Vreugd, directeur van Altisol, zich hardop af.

 

De Vreugd maakt zich enigszins zorgen over de toestroom van jongeren in het isolatievak. “De gemiddelde leeftijd in onze branche is 49 jaar”, weet hij. “Over enkele jaren stromen die werknemers uit, terwijl er juist ontzettend veel werk is in de isolatiewereld. Natuurlijk is veel kennis bij de oudere werknemers, maar jongeren garanderen toekomst voor het bedrijf. Er is daarom altijd ruimte voor jongeren in ons bedrijf ,  of het nu jongens of meiden zijn, en zijn we altijd al bezig geweest om jongeren op te leiden. We steken veel tijd in onze stagiaires en nieuwe werknemers , ook al gaan sommige jongeren uiteindelijk bij een ander bedrijf aan de slag. Je moet ten alle tijden doorgaan met opleiden, anders sterft je vak uit. Denk je eens in: over de hele wereld zijn er maar ongeveer 60 mensen die werkzaam zijn in de tuinbouwisolatiebranche!”

 

OOI

Om de fijne kneepjes van het isolatievak bij te brengen, heeft de isolatiebranche het OOI opgezet: het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de isolatiebranche. Via het CAO draagt ieder aangesloten isolatiebedrijf een financiële bijdrage af, waardoor het opleiden en bijscholen van personeel voordelig is. “Het OOI is een goed opleidingstraject, dat zich specifiek op ons vakgebied richt. Regelmatig krijgen we hieruit stagiaires binnen ons bedrijf, die we in de praktijk laten kennismaken met het vak”, vertelt De Vreugd. “Er zijn goede compensaties voor de opleiding en het blijft belangrijk tijd te steken in jongeren. Er zijn geen eisen aan een vooropleiding, je moet het vooral leuk vinden om met je handen bezig te zijn!  Voor verdere informatie zie www.ooi.nl

 

Groene hoek

Er is genoeg werk voor Altisol, het bedrijf van De Vreugd. “Ja, we komen om in het werk, over de hele wereld! Zoveel werk, dat we er niet eens personeel genoeg voor hebben. Het isolatievak zit natuurlijk in de goede groene hoek; energiebesparing en duurzaamheid zijn een hot item en zowel particulieren als bedrijven zien in isolatie een slimme en gemakkelijke oplossing om te besparen. Over werk hebben we dus niet te klagen. Trouwens, het isolatievak is echt een mooi vak. Je kunt zelfstandig aan de slag, ziet snel resultaat en hebt veel eer van het werk. Bovendien is het heel afwisselend: een klus duurt hooguit drie weken. We zijn over de hele wereld actief, van Korea tot Australië. Op dit moment zijn er veel mensen van Altisol in het buitenland aan het werk maar zijn er ook altijd genoeg werkzaamheden door heel Nederland heen  Tja, er is maar één nadeel; we werken met glaswol en dat jeukt. Daar moet je inderdaad tegen kunnen”, lacht De Vreugd.

 

Suriname
Altisol werd door de vader van John opgericht en heeft zich in de jaren uitgebreid tot een toonaangevend isolatiebedrijf in de tuinbouwsector. Het bedrijf is gevestigd in Honselersdijk. “Op isolatiegebied hebben we het modernste machinepark ter wereld op dit gebied. Ja, ik wil altijd het nieuwste van het nieuwste hebben, net als mijn vader”  En dat levert ons wel een voorsprong op de concurrentie op, net als onze werkwijze en de materialen die we gebruiken.” Altisol is gespecialiseerd in isolatiewerk in de utiliteitsbouw, tuinbouw en zware industrie, maar gaat ook bij particulieren aan de slag. “Je moet daarbij denken aan alle soorten isolatie: warmte/koude-isolatie, brandwerende isolatie en geluidsisolatie”, vertelt De Vreugd, die nieuwsgierige jongeren van harte op zijn bedrijf uitnodigt. “Wie interesse heeft, kan zo onze werkplaats aan de Grote Waard 22 binnenlopen. Trouwens, we hebben ook een vestiging in Suriname! Ook een stage in het buitenland behoort dus tot de mogelijkheden!”