Scroll Top
Grote Waard 22, 2675 BX Honselersdijk, Zuid-Holland, Netherlands

Koude Isolatie

DE ANTI-CONDENS ISOLATIE
Condensatie is de faseovergang van gas- of damp-vorm naar vloeistof en is het tegenovergestelde van koken. Wanneer warme, vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt, zal de waterdamp in deze lucht condenseren. Warme lucht kan een grotere hoeveelheid waterdamp bevatten dan koude lucht. Bij condensatie van vocht uit de lucht komt warmte vrij, deze is gelijk aan het omgekeerde van de verdampingswarmte.

De flexibele elastomeer producten van Armacell, Kaimann, K-FLEX, etc. zijn, met een ruime keuze voor verschillende toepassingen, uitermate geschikt om condensatie van installaties tegen te gaan. Door middel van rekenprogramma’s is eenvoudig uit te rekenen welke dikte er gebruikt moet worden om geen condensatie te krijgen.

Ook Pir-Plus of het hoogwaardige Insul-Phen is perfect inzetbaar voor anti-condens isolatie op koude- en koelsystemen. Naast de functie om condens te voorkomen wordt met deze oplossing ook veel energie bespaard.

De door ons geleverde materialen voor de koude isolatie zijn van industriƫle kwaliteit en worden onder andere toegepast in tuinbouwprojecten, landbouw-, brouwerijen en frisdrankindustrie. Een kwalitatief goed aangebrachte koude isolatie vereist een groot vakmanschap, de isolateurs van Altisol beschikken over de nodige ervaring en vakmanschap waardoor een condensvrije en dampdichte isolatie gegarandeerd kan worden.

Hebt u een bijzondere opdracht, die vraagt om breder vakmanschap & topkwaliteit?